Business Internaţional

Cum explică şeful NATO creşterea preţurilor la alimente: Este o consecinţă directă a războiului Rusiei

Cum explică şeful NATO creşterea preţurilor la...

Autor: Petru Mazilu

15.06.2022, 14:22 868

Creşterea preţurilor la alimente reprezintă consecinţă directă a războiului Rusiei, a declarat miercuri şeful NATO Jens Stoltenberg.

Creşterea preţurilor la produsele alimentare la nivel mondial este „o consecinţă directă" a războiului din Ucraina şi nu, aşa cum a afirmat Moscova, o consecinţă a sancţiunilor impuse Rusiei, a explicat şeful NATO, potrivit BBC.

„Exportul de alimente şi cereale din Ucraina este extrem de critic. Creşterea bruscă a preţurilor la alimente şi cereale arată ramificaţiile globale ale acestui război. Rusia încearcă să creeze o naraţiune că vârful preţurilor la cereale este cauzat de sancţiunile noastre - nu este corect", a declarat Jens Stoltenberg reporterilor la Bruxelles.

Secretarul general a mai spus că sunt în curs de desfăşurare eforturi internaţionale pentru a încerca să se ridice blocada rusă din porturile de la Marea Neagră pentru a permite exportul de cereale ucrainene, Turcia fiind un jucător cheie în negocieri

„Există unele eforturi pentru a scoate unele cereale pe uscat - ţările NATO sunt implicate în acest sens", a precizat Jens Stoltenberg.

La începutul acestei săptămâni, şefa ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a avertizat cu privire la o creştere bruscă a insecurităţii alimentare la nivel mondial, pe măsură ce războiul din Ucraina continuă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO