Business Internaţional

Cum îi place lui Cristiano Ronaldo să-şi cheltuiască milioanele pentru care riscă acum închisoarea

Cum îi place lui Cristiano Ronaldo să-şi cheltuiască...

Autor: Răzvan Botea

07.07.2018, 20:03 1355

Ronaldo a câştigat în 2016 88 de milioane de dolari, acest lucru făcându-l cel mai bine plătit sportiv din toată lumea. Mai mult de o treime din câştiguri s-au datorat contractelor încheiate cu firme precum Nike sau Tag Heuer, relatează Business Insider.

Ronaldo a câştigat mai mult de 13 milioane de dolari doar din înţelegerea cu Nike. De asemenea, mai avea contracte cu KFC, Herbalife, Castrol, Samsung. Salariul lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid era de 50 de milioane de dolari anual, incluzând primele. Dacă acesta va părăsi Real Madrid, echipa care îl va cumpăra va fi nevoită să plătească 1 miliard de dolari clubului de fotbal din Madrid, potrivit celor de la Business Insider.

Aşadar pe ce cheltuieşte Ronaldo banii? Una dintre cele mai mari pasiuni ale starului de fotbal sunt maşinile. Ronaldo conduce un Lamborgini Aventador în valoare de 300.000 de dolari şi un Maserati. Acesta mai deţine un Bentley, un Porsche şi un Mercedes, printre altele.

 

u toate acestea, nu este întotdeauna atent cu ele. În 2009, când juca la Manchester United, a distrus un Ferrari de 320.000 de dolari într-un accident de maşină.

 

onaldo locuieşte  într-o vilă de 7,1 mil. dolari în La Finca, o comunitate exclusivistă din Madrid construită de arhitectul Joaquin Torres.

 
 

 şi proprietăţi imobiliare, Ronaldo a cumpărat în 2015 un apartament în celebrul Trump’s Tower, în valoare  de 18,5 milioane dolari.

 

tarul portughez a fost văzut purtând un ceas Jacob and Co. în valoare de 160.000 de dolari:

 

ristiano Ronaldo nu a cheltuit milioanele de euro câştigate din fotbal doar pe produse de lux. Acesta a întreprins şi activităţi caritabile, inclusiv o donaţie de 165.000 de dolari pentru un fan de doar 10 ani care avea nevoie de bani pentru o operaţie pe creier.

 

uperstarul Cristiano Ronaldo a ajuns la o înţelegere cu autorităţile spaniole într-un caz de evaziune fiscal în care acesta este acuzat că nu ar fi plătit taxe în valoare totală de 17,1 milioane de dolari în perioada 2011-2014, potrivit Fortune, care îi citează pe spaniolii de la El Mundo.

Jucătorul portughez, care joacă la Real Madrid şi la echipa naţională a Portugaliei, a încheiat un accord pentru o sentinţă la închisoare cu suspendare şi o amendă de 21,8 milioane de dolari.

Cu toate acestea, potrivit Reuters, sunt şanse slabe ca acesta să execute timp în închisoare, deoarece legea din Spanie le permite condamnaţilor să rămână în probaţiune în cazul în care este prima abatere şi sentinţa este mai mică de doi ani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO