Business Internaţional

Cum îşi susţine Biden industria: Preşedintele pune accent pe „cumpără din America” pentru a trece prin criză. Aliaţii denunţă protecţionismul americanilor

Cum îşi susţine Biden industria: Preşedintele pune...

Autor: Alex Ciutacu

25.01.2021, 15:08 212

Preşedintele american Joe Biden se pregăteşte să înăsprească prevederile de tip „cumpără din America” pe bugetul federal, într-o mutare care ar putea ajuta industria internă, dar va supăra câţiva aliaţi cheie ai SUA, potrivit FT.

America aşteptă luni un ordin executiv al preşedintelui Biden, care ar trebui să sporească achiziţiile de la producători locali în contractele guvernului federal – după ce a lansat în campania electorală promisiunea că va încuraja sectorul de producţie şi industria.

Cu toate acestea, mai mulţi aliaţi comerciali şi strategici ai SUA, printre care câteva state europene şi Canada, au arătat cu degetul spre măsurile „cumpără din America” ca o încercare protecţionistă de a ţine multinaţionalele lor cât mai departe de economia americană.

Oficialii din administraţia Biden au anunţat aceste modificări ale regulilor de achiziţii din bani publici într-o discuţie cu jurnaliştii, susţinând că reprezintă un efort de a reconstrui „coloana vertebrală a Americii”.

„Biden crede că putem reconstrui vitalitatea sectorului american de producţie şi forţa industrială, iar o mare parte din această credinţă se bazează pe ideea că atunci când utilizăm banii plătitorilor de taxe pentru a reconstri America, vom cumpăra din America”, au anunţat oficialii administraţiei Biden.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO