Business Internaţional

Cum ne va afecta coronavirusul pe termen lung. Economia colaborativă nu va mai fi niciodată la fel

Cum ne va afecta coronavirusul pe termen lung. Economia colaborativă nu va mai fi niciodată la fel

Autor: Business Magazin

28.03.2020, 18:37 1748

Crizele economice, în general, sunt foarte dăunătoare sănătăţii mintale. Cea din prezent, totuşi, merge mult mai departe, afectând atât latura socială cât şi economică a societăţii. Modul în care ne comportăm ca şi consumatori va fi schimbat fundamental şi după ce pandemia va deveni doar o pagină neagră din istorie.

„Este asemănătoare cu PTSD” (tulburarea de stress post-traumatic), a spus Ilene Green, un psiholog din Manhattan, citat de Bloomberg. „Toate acestea vor rămâne în subconştientul oamenilor pe termen nedefinit. Nu aş numi-o boală psihică, dar acest tip de lucruri se încadrează în latura care ţine de psihic."

Cel mai bun exemplu recent, potrivit lui Green, ar putea fi atacurile teroriste din 11 septembrie. Ea, de pildă, nu a mai mers niciodată în Grand Central Station fără să cerceteze înainte posibilitatea unui pericol şi să calculeze rutele cele mai bune de a scăpa. „Acestea vor fi luni pline în care fiecare tranzacţie, fiecare masă la restaurant, fiecare vacanţă va fi efectuată printr-o analiză cost-beneficiu, suprapusă şi ponderată de ştirile momentului, şi anume rata mortalităţii şi a infecţiilor.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: