Business Internaţional

Cum plănuieşte Volkswagen să redevină cel mai mare producător auto la nivel mondial: Gigantul german anunţă o nouă serie de concedieri şi se pregăteşte de începutul „erei verzi”

Anul trecut, Volkswagen a vândut cu aproximativ 200.000 de maşini mai puţin decât japonezii de la Toyota

Anul trecut, Volkswagen a vândut cu aproximativ 200.000 de maşini mai puţin decât japonezii de la Toyota

Autor: Eduard Ivanovici

21.03.2021, 13:37 257

Producătorul german de automobile Volkswagen va elimina aproape 5.000 de locuri de muncă pentru a genera finanţări privind investiţiile în vehicule electrice şi alte tehnologii de ultimă generaţie, scrie Deutsche Welle.

Grupul cu sediul în Wolfsburg plănuieşte să îşi concentreze atenţia asupra proiectelor e-mobility, maşinilor hibride şi tehnologiilor dedicate automobilelor autonome.

Scăderea forţei de muncă face parte din eforturile companiei de a-şi recâştiga titlul de cel mai mare producător auto la nivel global, pe măsură ce VW intră în era vehiculelor cu propulsie electrică. Firma a vândut 9,3 milioane de vehicule în 2020.

Toyota a urcat anul trecut pe primul loc, vânzând 9,5 milioane de unităţi.

VW intenţionează să le ofere angajaţilor mai în vârstă programe de pensionare anticipată sau parţială, ca parte a unui acord cu sindicatele germane. Ziarul Handlesblatt a raportat că planurile vor costa aproximativ 500 de milioane de euro.

Totodată, gigantul a extins procesele de îngheţare a angajărilor până la finalul anului, după ce termenul fusese plasat iniţial la sfârşitul T1/2021.

Autorităţile Uniunii Europene au lansat un nou set de obiective pentru emisiile de carbon care vor forţa VW să crească proporţia de maşini electrice şi hibride din piaţa europeană la 60% până în 2030. Ultimul target ajungea la 40%.

Astfel, producătorii auto încep să dezvolte tehnologii cu emisii reduse de carbon şi pentru modelele mai puţin cunoscute, unde marjele de profit sunt, de obicei, mai mici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO