• Leu / EUR4.7556
  • Leu / GBP5.5125
  • Leu / USD4.2732
Business Internaţional

Cum pot românii să viziteze două ţări într-o singură călătorie

Cum pot românii să viziteze două ţări într-o singură călătorie

Autor: Ioana Matei, Business Magazin

9 iun 2019 1224

De cele mai multe ori, gândul de a pleca într-o vacanţă e conectat automat la una, maximum două destinaţii, într-o singură ţară. Specialiştii motorului de călătorie momondo.ro au selectat şase opţiuni de vacanţă în care se pot bifa două ţări într-o singură călătorie. 

1. Bruxelles (Belgia) – Amsterdam (Olanda)

Bruxelles este o destinaţie care ar putea fi vizitată în fiecare an, iar ofertele la biletele de avion în extra-sezon sunt unul dintre principalele motive. Pune apoi la socoteală cele peste 1.600 de sortimente de bere, un distins accent franţuz şi probabil cea mai delicioasă ciocolată din lume. Ai toate şansele să întâlneşti oameni de naţionalităţi diferite într-o singură zi. În Bruxelles, spiritul european, cultura cafenelelor, a sălilor de concert, a artei, a străzilor de poveste, a cosmopolitului convieţuiesc. De aici poţi să ajungi la Amsterdam cu un bilet de autobuz şi două ore şi 45 de minute de răbdare, timp în care, desigur, poţi să arunci ochii pe geam. Odată ajuns în Amsterdam, ia la pas străzile impecabile, înţesate de artă şi istorie, bucură-te de experienţa unui coffee shop olandez şi degustă caşcavalul naţional.

2. Copenhaga (Danemarca) – Malmo (Suedia)

Semnificaţia cuvântului „civilizaţie” poate fi înţeleasă pe deplin umblând pe străzile din Copenhaga. Acest colţişor de mapamond pare măturat, aspirat şi parfumat în fiecare noapte, iar fiecare fir de iarbă este exact în locul unde ar trebui să fie. În societatea daneză lucrurile merg ca unse, iar oamenii pe care îi vei întâlni probabil te vor surprinde prin frumuseţea lor. Deşi este o destinaţie pentru care e nevoie de un buget mai mare, există acolo un soi de stil contemporan, elegant şi plin de bun gust, pe care îl poţi simţi în plimbările tale prin oraş.Copenhaga se află la o oră de cel mai fericit oraş din Suedia. Ia autobuzul sau trenul ce străbate podul Øresund dintre cele două oraşe. Biletul de autobuz este mai ieftin, însă trenul te duce în acelaşi loc în puţin peste 20 de minute. În plus, gara centrală din Malmo, la fel ca cea din Copenhaga, este într-adevăr în centrul oraşului. În Malmo te aşteaptă spaţii în aer liber, de la plaje la păduri unde să pierzi noţiunea timpului. În plus, poţi găsi zboruri ieftine din Bucureşti aproape pe tot timpul anului spre Copenhaga şi Malmo, cu atât mai mult dacă ai în vedere regula de aur: să rezervi biletul de avion în avans.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7556
Diferență: 0,1769
Ieri: 4.7550
Azi: 4.2732
Diferență: -1,2388
Ieri: 4.2719
Azi: 5.5125
Diferență: 3,5795
Ieri: 5.5278
Azi: 4.3243
Diferență: -0,6867
Ieri: 4.3002