Business Internaţional

Cum răspunde preşedintele Franţei după zile întregi de greve şi proteste din cauza reformei pensiilor: Nu subestimez nemulţumirea pe care sindicatele o transmit

Cum răspunde preşedintele Franţei după zile întregi...

Autor: Mihai Draghici

10.03.2023, 14:36 209

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis, vineri, că nu subestimează nemulţumirile cetăţenilor şi ale sindicatelor privind reforma pensiilor, fără însă a stabili vreo întâlnire cu liderii sindicali.

"Nu subestimez nemulţumirea pe care sindicatele o transmit, reflectând temerile a numeroşi francezi preocupaţi că nu vor mai ieşi niciodată la pensie", a declarat Emmanuel Macron într-un răspuns trimis liderilor sindicali care cer o reuniune de urgenţă privind planul reformei pensiilor.

Preşedintele Franţei nu a stabilit nicio întâlnire cu liderii sindicali, dar, conform cotidianului Le Figaro, a salutat faptul că protestele s-au derulat "în spiritul responsabilităţii".

Principalele centrale sindicale din Franţa pregătesc noi proteste masive faţă de o iniţiativă legislativă care prevede creşterea vârstei de pensionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO