Business Internaţional

Cum răspunde Rusia la aderarea Suediei şi Finlandei în cadrul NATO: Noi baze militare vor fi construite în vestul ţării

Cum răspunde Rusia la aderarea Suediei şi Finlandei în...

Autor: Mihai Draghici

20.05.2022, 15:01 1160

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, vineri, că va construi 12 baze militare în zona de vest a Rusiei, ca reacţie la integrarea Suediei şi Finlandei în Alianţa Nord-Atlantică.

"Până la sfârşitul anului, 12 noi baze militare şi unităţi vor fi detaşate în Districtul militar de vest", a declarat vineri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de cotidianul Le Figaro.

"Ameninţările militare la frontierele ruse sunt în creştere", a acuzat Serghei Şoigu, denunţând activităţile Statelor Unite şi ale Alianţei Nord-Atlantice, în special planul de integrare în NATO a Suediei şi Finlandei.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat în mod repetat că integrarea Finlandei şi Suediei în Alianţa Nord-Atlantică nu va contribui la îmbunătăţirea securităţii Europei. "Suntem convinşi că intrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va consolida şi nici nu va îmbunătăţi arhitectura de securitate a continentului nostru", a declarat recent Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei. Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a avertizat că deciziile Finlandei şi Suediei sunt "erori" care vor avea "consecinţe semnificative". Kremlinul a atras atenţia că Rusia va trebui să "reechilibreze situaţia" dacă Suedia şi Finlanda devin membre NATO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO