Business Internaţional

Cum reuşeste această tânără să facă zeci de mii de dolari pe lună din pasiunea ei

Cum reuşeste această tânără să facă zeci de mii de...

Autor: Georgiana Călin

02.08.2016, 18:01 1795

Îmbrăcată tot timpul în haine la modă şi cu un make-up imaculat, Ling Lang este mereu văzută la mesele unor cafenele şi restaurante de lux, participând la diverse petreceri şi evenimente sociale împreună cu prietenele sale sau călătorind în locuri scumpe precum Tokyo sau Dubai. Ea este una dintre vedetele online-ului -cunoscute şi după pseudonimul Wang Hong – iar imaginea sa online nu are doar scopul de a impresiona, ci reprezintă o adevărată afacere.

Există două tipuri de celebrităţi pe internet în China – cele care creează conţinut original, cum ar fi Papi Jiang, care a fost odată cenzurată de către autorităţile chineze pentru utilizarea excesivă a limbajului licenţios în videoclipurile sale şi „fashionistele”. Ling Lang intră la cea de-a doua categorie – se axează pe vânzarea de haine şi cosmetice pe Taobao, cel mai mare site de cumpărături online din China. Fashionistele lucrează ca modele pentru propriile lor magazine online, iar unii dintre follower-ii lor devin cei mai fideli clienţi.

Ce ţări din Europa mai sunt astăzi conduse de regi sau regine

Cum arată cea mai importantă semnătură din lumea financiară americană

Ling Ling, activă de peste 10 ani în online, are peste 300.000 de follower-i pe Weibo şi spune că nu a planificat să devină o celebritate pe internet. „La început erau doar forumuri online. Postam poze şi scriam în fiecare zi şi foarte mulţi oameni au început să-mi acorde atenţie”, spune ea. Când avea 18 ani, Ling Ling şi-a deschis un magazin de îmbrăcăminte în Shanghai, dar şi-a dat seama curând că faima sa în online i-ar creşte considerabil mai mult afacerile.

Citiţi continuarea pe Business Magazin 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO