Business Internaţional

Cum reuşeşte un şef să îşi facă angajaţii să fie mult mai eficienţi: cine stă peste program este pedepsit şi amendat

Cum reuşeşte un şef să îşi facă angajaţii să fie...

Autor: Business Magazin

14.09.2019, 11:02 1126
Compania japoneză Disco are o abordare inedită atunci când vine vorba de salarii şi recompensarea angajaţilor. Mai exact, ei trebuie să plătească pentru sălile de conferinţe, calculatoarele folosite şi chiar spaţiul utilizat pentru depozitarea umbrelelor.
 
Program de resurse umane gândit în urmă cu 8 ani de Toshio Naito pare însă să dea rezultate: valoarea companiei a crescut de patru ori în perioada respectivă, scriu cei de la Bloomberg, fiind în prezent evaluată la 5 miliarde de dolari.
 
Şi asta pentru că banii plătiţi se întorc în cele din urmă la angajaţi sub formă de bonus, unele suficient de mari pentru ca fiecare să-şi poată schimba maşina o dată pe an.
 
Mai exact, compania a dezvoltat o monedă virtuală denumită "Will" care e folosită în tranzacţii. Astfel, cei care lucrează la Disco trebuie să plătească pentru orice serviciu sau facilitate şi pot să liciteze pentru diverse sarcini. Atunci când sarcinile sunt îndeplinite şi valoarea produsului creşte, companii îi recompensează pe toţi cei implicaţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO