Business Internaţional

Cum risipesc americanii peste 200 miliarde de dolari pe analize medicale care nu sunt necesare

Cum risipesc americanii peste 200 miliarde de dolari pe...

Autor: Cătălina Butan

10.05.2014, 10:12 941

Milioane de americani cheltuiesc anual 210 miliarde de dolari pe an pentru teste şi intervenţii medicale scumpe, care nu sunt necesare, arată un raport al Institului de Medicină din SUA, citat de Business Insider.

Autorităţile americane din domeniu au intervievat mai mulţi medici americani pentru a afla părerea lor despre această situaţie. Trei din patru medici din SUA consideră că frecvenţa mare a testelor şi intervenţiilor medicale care nu sunt necesare este o problemă. Doar 21 dintre cei intervievaţi consideră că nivelul ridicat al acestor intervenţii nu este o problemă serioasă.

Pacienţii au şi o mare parte din vină, spun doctorii. Şapte din zece medici au declarat că pacienţii lor sunt interesaţi de teste şi intervenţii care nu le sunt necesare cel puţin o dată pe lună.

Raportul citat mai arată că cei mai mulţi medici din Statele Unite îi supun pe pacienţi la aceste intervenţii şi teste, chiar dacă nu consideră că le sunt necesare. Cu toate acestea ei declară că sunt de acord ca pacienţii să facă mai multe teste şi analize pentru că preferă să excludă orice risc de apariţie a unor complicaţii neaşteptate în cazul unor intervenţii sau să evite procese de malpraxis.

Staticile arată că majoritate medicilor din SUA nu discută despre costul acestor teste şi intervenţii cu pacienţii lor. Doar 20% au declarat că discută întotdeauna despre preţurile intervenţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO