Business Internaţional

Cum să devii invizibil pe Facebook

Autor: Alexandra Marcu

21.09.2015, 12:28 20729

Dacă vrei să foloseşti Facebook-ul fără ca nimeni să nu vadă ce postezi şi să nu te găsească folosind un motor de căutare, te poţi ascunde folosind setările pe care ţi se oferă chiar reţeaua de socializare, scrie Business Insider.

 

În primul rând, intră pe profilul tău şi în dreapta sus şi apasă pe opţiunea “Vezi mai multe setări” (“See More Settings”).

 

 

Acum se va deschide o fereastră cu mai multe opţiuni. Apasă pe “Setări şi instrumente pentru confidenţialitate “ (“Privacy Settings and Tools”).  Acolo o să găseşti întrebarea “Cine poate vedea postările tale viitoare?” (“Who Can See My Future Posts?”) şi schimbă la „Doar eu” (“Only Me”).

 

 

Poţi schimba „Limitează audienţa postărilor vechi din cronologia ta” (“Limit Past Posts”), iar asta înseamnă că tot ce ai postat pe Facebook poate fi văzut doar de prietenii tăi, nu şi de prietenii prietenilor tăi.

 

 

Apoi modifică setarea „Cine îţi poate trimite cereri de prietenie?”(“Who can send you friend requests”) de la “Toată lumea” (“Everyone”) la “Prietenii prietenilor” (“Friends of friends”), iar asta va limita numărul persoanelor care îţi pot trimite cereri de prietenie.

 

 

Ca să limitezi numărul persoanelor care îţi pot trimite mesaje pe Facebook, schimbă “Mesajele căror expeditori doreşti să intre în Inbox?” (“Whose messages do I want filtered into my inbox”) de la “Filtrare simplă · setare recomandată” (“Basic”) la “Filtrare strictă” (“Strict”).

 

 

Ca să nu te găsească lumea pe Facebook folosind adresa ta de e-mail,  intră la „Cine te poate căuta folosind adresa de e-mail pe care ai menţionat-o?” (“Who can look you up using the email address you provided?”) şi schimbă răspunsul bifat, de la „Toată lumea” (“Everyone”) la “Prieteni” (“Friends”).

 

 
 

Acelaşi lucru e valabil şi pentru „Cine te poate căuta folosind numărul de telefon mobil pe care l-ai oferit?” (“Who can look you up using the phone number you provided?”), schimbă de la „Toată lumea” (“Everyone”) la „Prieteni” („Friends”).

 

 

Un alt lucru important este să îi împiedici pe ceilalţi să îţi găsească profilul de Facebook prin intermediul Google, aşa că îţi poţi debifa “Doreşti ca alte motoare de căutare să afişeze linkuri către cronologia ta?” (“Do you want other search engines to link to your Timeline?”).

 

 

În pasul următor trebuie să accesezi opţiunea “Setări pentru cronologie şi etichetare” (“Timeline and Tagging Settings”) ca să limitezi numărul persoanelor care îţi pot vedea postările, asigură-te că la întrebările „Cine poate posta în cronologia ta?” (“Who can post on your timeline”), “Cine poate vedea postările în care ai fost etichetată din cronologia ta?” (“Who can see posts you're tagged in on your timeline”), “Cine poate vedea ce postează alţii în cronologia ta?” (“Cine poate vedea ce postează alţii în cronologia ta”?) bifezi “Doar eu” (“Only me”).

 

 

Poţi alege să verifici dinainte ce postează alţii la tine pe Facebook sau cine te eticheteaă în poze. Schimbă „Vrei să verifici postările în care te etichetează prietenii înainte să apară în cronologia ta?” (“Review posts that friends tag you in before they appear on your timeline”) şi „Vrei să verifici etichetele adăugate de alte persoane la postările tale înainte ca acestea să apară pe Facebook?” (“Review tags people add to your own posts before the tags appear on Facebook”) în „Setare activată” (“On”). Apoi schimbă „Cine poate vedea sugestii de etichetare atunci când sunt încărcate fotografii în care apari? ” (“Who sees tag suggestions when photos that look like you are uploaded”) în „Nimeni”.

 

 

Reţeaua de socializare Facebook le permite oamenilor să îţi urmărească activitatea, aşa că asigură-te că la opţiunea “Cine mă poate urmări“ (““Who can follow me”“) de la “Toată lumea” (“Everybody”) la “Prieteni” (“Friends”).

 

 

Apoi dă click pe „Reclame” (“Adverts”) din meniul din stânga şi apasă pe “Reclamele bazate pe utilizarea site-urilor web şi a aplicaţiilor” (“Third-party sites”) şi selectează „Nimeni” (“No one”), apoi asigură-te că nu uiţi să apeşi pe „Salvează modificările” (“Save changes”). Poţi repeta procesul şi pentru „Reclame cu acţiunile mele sociale“ (“Adverts and friends”).

 

 

Alege din meniul din stânga opţiunea „Aplicaţii” (“Apps”)  şi apasă pe „Aplicaţii, site-uri web şi plugin-uri” (“Apps, Websites, and Plug-Ins”) de la “Activat” (“Enabled”) la “Dezactivat” (“Disabled”). Aceste operaţiuni îi împiedică pe prietenii tăi să vadă ce aplicaţii ai folosit.

 

 

Poţi să controlezi şi cine poate vedea postările vechi de pe telefonul mobil, schimbând “Versiuni vechi de Facebook pentru mobil” (“Old versions of Facebook for mobile”) selectând “Doar eu”.

 

AFACERI DE LA ZERO