Business Internaţional

Cum să devii miliardar: găseşte soluţia pentru una dintre aceste probleme

Cum să devii miliardar: găseşte soluţia pentru una...

Autor: Cătălina Butan

27.04.2014, 16:01 1405

Calea sigură pentru a ajunge miliardar, dar şi o adevărată provocare, este rezolvarea unor probleme care nu au putut fi descifrate de specialişti din întreaga lume de zeci de ani, scrie Business Insider. Blogul american a realizat o listă cu astfel de probleme, ale căror soluţii îţi asigură calea către succes şi milioane de euro în conturi.

Internet în zonele rurale

Accesul la internet în zonele rurale este o prioritate pentru marii operatori. Există însă două metode prin care această problemă poate fi rezolvată: una simplă şi una dificilă. Prima implică echipamente speciale şi scumpe de telecomunicaţii, iar a doua se bazează pe un concept, vehiculat de Google, Project Loon. Compania vrea să utilizeze baloane cu aer cald, ridicate până la marginea atmosferei, pentru a conecta la internet populaţia din zone rurale sau din  regiuni izolate ale lumii.

Energie solară ieftină

Există două metode de a reduce costul cu energia solară. Prima metodă este bazată pe celule fotovoltaice foarte ieftine, cu dezavantajul că nu sunt şi eficiente. Desigur, costul de producţie a celelulor mai eficiente este mult mai ridicat. Cercetătorii se întrec astfel să găsească anumite materiale sau procese mai puţin costisitoare pentru producerea celulelor fotovoltaice.

Energie wireless

Dispozitivele digitale au devenit în ultimul timp atât de mici, încât este dificil să le mai conectezi la surse de energie. Care este soluţia atunci? Baterii care rezistă mai mult? Specialiştii sunt de părere că alimentarea cu o cantitate mai mare de energie a bateriilor este o capcană. Soluţia acestei probleme este să alimentezi cu energie dispozitivele de la alte surse din apropiere, fără de care să fie conectate prin fire. Inginerii de la universitatea din Washington, dar şi alţi specialişti, încearcă să transforme transmisiile de televiziune şi mobile în surse de energie.

O metodă ieftină de desalinizare a apei

Deficitul de apă potabilă este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă omenirea. Uzinele de desalinizare a apei s-au dovedit a fi însă mult prea costisitoare. O start-up din SUA a dezvoltat o tehnologie de desalinizare a apei prin intermediul energiei solare.

Crearea unor parole care nu pot fi sparte

Hackerii au spart până în prezent orice sistem de protecţie care s-a inventat vreodată. Cu siguranţă, existe metode mai bune de protejare a informaţiilor, iar programatori din întreaga lume lucrează la acest lucru. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO