Business Internaţional

Cum să economiseşti ca un milionar: Care sunt cele două lucruri pe care nu vrei să arunci banii dacă vrei ca economiile tale să crească serios

Cum să economiseşti ca un milionar: Care sunt cele două lucruri pe care nu vrei să arunci banii dacă vrei ca economiile tale să crească serios

Autor: Iulian Tenchiu

07.12.2019, 21:19 1759

Graham Stephan, un tânăr din 29 de ani, ajuns milionar la vârsta de 26 de ani, poate să îşi cumpere orice îşi doreşte, pentru că acesta câştigă 220,000 de dolari lunar. Cu toate acestea, tânărul are o pasiune pentru economisirea banilor, iar două dintre cele două lucruri pe care tânărul a ales să nu arunce banii sunt cafeaua de la brandurile cunoscute, ca Starbucks şi hainele de designer, scrie CNBC.

„Atunci când vorbim de economisit, cred că principalul lucru pe care nu vrei să dai bani este cafeaua de la Starbucks sau Coffe Bean, unde preţurile sunt ridicole de mari. Aşa că prefer să îmi fac acasă cafeaua, pentru doar 20 de cenţi. Nu văd niciun rost să cheltuiesc 700 de dolari pe încălţăminte Gucci, dacă pot merge pentru un produs similar la H&M, unde este mult mai ieftin” a declarat tânărul milionar.

El cumpără acest produs de la Smart&Final, de unde îşi poate achiziţiona un pachet mare de cafea la jumătatea preţului la care giganţi precum Starbucks vând un pahar.

Graham plănuieşte ca la finalul lui 2019 să economisească minim 1,6 milioane de dolari.

Cu banii pe care i-a strâns, el a preferat să investească în real-estate, dar şi să îşi păstreze obiceiul de a economisii, pe care îl cultivă încă din copilărie.

„Am preferat să nu cheltui banii, încă din copilărie. Economisesc aproape 99% din venitul meu, tocmai pentru că acesta este destul de generos şi prefer să îmi păstrez cheltuielile la un nivel redus”, a mai spus Graham Stephan

Averea lui Graham Stephan a depăşit pragul de 1 milion de dolari atunci când acesta avea 26 de ani.

În aprilie, tânărul şi-a cumpărat un autoturism Tesla Model 3, pentru care a plătit 35.000 de dolari, dar potrivit acestuia maşina a făcut toţi banii. După achiziţionare, acesta a postat şi un videoclip pe YouTube în care a explicat de ce a cumpărat maşina şi care sunt punctele pro şi contra care au fost luate în vedere atunci când a decis să achiziţioneze. Videoclipul a devenit viral, iar de pe urma acestuia Graham Stephan şi-a recuperat toţi banii pe care i-a plătit pentru maşină.

„Pentru a deveni milionar nu trebuie să stai să te gândeşti la fiecare achziţie, nici nu trebuie să lucrezi 12 ore pe zi. În schimb, trebuie să gândeşti înafara tiparelor. Ceea ce funcţionează pentru mine, nu cred că va funcţiona pentru toată lumea, fiecare are o abordare şi o perspectivă diferită privind economisirea banilor” a mai spus tânărul.

 
AFACERI DE LA ZERO