Business Internaţional

Cum să faci bani din orice: omul care a vândut pietre drept animale de companie şi a câştigat milioane

Autor: Florin Casota, Business Magazin

29.04.2018, 12:31 705

Gary Ross Dahl, care a murit în 2015 la vârsta de 78 de ani, va fi tot timpul ţinut minte pentru invenţia "Pet Rock", o jucărie ce a făcut vâlvă în anii 70.

Practic, Dahl a fost genial deoarece a reuşită să vândă pietre ca să-şi câştige existenţa. Mai mult, a făcut milioane de dolari din vânzarea de pietre pe post de animale de companie.

El şi-a început cariera ca om de publicitate, apoi a dat jobul pe un rol de antreprenor atunci când ideea lui de a vinde pietre a dat roade. Ideea i-a venit atunci când era într-un bar din Los Gatos, California, când a auzit că oamenii se plângeau cât de greu este să creşti un animal de companie. El a spus că nu are probleme cu animalul lui de companie, o piatră. Răspunsul lui a fost bine primit şi s-a gândit să pornească un business. A găsit doi investitori, a găsit un furnizor de pietre şi s-a pus pe treabă.

El a cumpărat o pieatră un cu penny şi ştia că dacă sunt ambalate frumos le va putea vinde cu mult mai mult. A încercat mai multe variante până când a ales designul final - o cutie de carton ce poate fi cărată uşor şi care este prevăzută şi cu găuri pentru ca piatra să poată "respira". Ca să fie totul impecabil, Dahl a adăugat un manual de utilizare cu instrucţiuni precum: "dacă scoateţi piatra din cutie şi pare agitată atunci plasaţi-o pe un ziar".

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO