Business Internaţional

Cum să faci un milion de dolari? În ce domenii trebuie să investeşti pentru a deveni milionar şi a sta la masă cu cei mai bogaţi oameni ai lumii

Cum să faci un milion de dolari? În ce domenii trebuie...

Autor: Georgiana Mihalache

31.07.2016, 10:42 1787
Chiar dacă nu există o reţetă prin care oamenii să se îmbogăţească, cercetătorii au publicat o listă a industriilor care vor produce cei mai mulţi milionari în următorii zece ani, pe baza răspunsurilor primite de la experţi.
 
Firma americană de consultanţă Capgemini a publicat un raport anual în care a realizat un top al celor mai profitabile domenii în care oameni pot investi şi deveni milionari, scrie Business Insider. Iată care sunt industriile în care oamenii au cele mai mari şanse să se îmbogăţească.
 
Serviciile bancare
 
În topul industriilor care produc cele mai mari venituri, dar şi cei mai mulţi milionari se află serviciile bancare, aproape 36% dintre respondenţi considerând băncile sursa cea mai sigură de îmbogăţire. Bancherii sunt printre cel mai bine plătiţi angajaţi, având venituri care depăşesc cu uşurinţă 1 milion de dolari pe an. Domeniul financiar poate fi cea mai sigură cale spre un venit mare, însă rezultatele sunt posibile în cazul celor care muncesc din greu pentru banii primiţi, mai scrie Biusiness Insider.
 
Tehnologia
 
Evoluţia din ultimii ani a companiilor Google şi Facebook, dar şi a unor afaceri precum Uber plasează domeniul tehnologiei pe al doilea loc în ceea ce priveşte cele mai profitabile domenii. Aproape 31% dintre respondenţi se aşteaptă ca în zece ani, investitorii din tehnologie să devină milionari.
 
Industria farmaceutică
 
Atât timp cât vor exista oamenii, industria farmaceutică va continua să fie o fabrică de bani, scrie Business Insider. Oamenii vor avea mereu nevoie de medicamente, mai ales în contextul apariţiei diverselor tipuri de maladii. Experţii chestionaţi de Capgemini spun în proporţie de 30% că persoanele care investesc în domeniul farmaceutic au şanse mari să trăiască fără grija banilor.
 
Confecţiile
 
După medicamente, oamenii vor mai avea nevoie mereu şi de îmbrăcăminte. 22% dintre experţii incluşi în studiu consideră că pe locul al patrulea în topul domeniilor care „fabrică” milionari sunt firmele de confecţii.
 
Imobiliarele şi construcţiile
 
Afacerile cu imobiliare au reprezentat întotdeauna cheia succesului pentru mulţi antreprenori de-a lungul timpului. În statistica realizată de firma de consultanţă 20% dintre cei chestionaţi au spus că afacerile cu proprietăţi şi construcţiile le pot aduce celor mai muncitori un venit cu cel puţin şase cifre.
 
Comunicaţiile
 
Un alt domeniu care s-a dezvoltat din ce în ce mai mult în ultimii ani este cel al comunicaţiilor. Pentru câţiva ani, mexicanul Carlos Slim, directorul companiei mexicane Telmex, a fost cel mai bogat om din lume, aşadar 20% dintre persoanele chestionate în studiu  spun că investiţiile în comunicaţii sunt o idee bună pentru a te îmbogăţi, mai scrie Business Insider.
 
Educaţia
 
Pe măsură ce economia se dezvoltă, oamenii au acces la educaţie, lucru care le măreşte veniturile. Cu toate acestea, costul educaţiei creşte şi transformă universităţile renumite în adevărate industrii în care studenţii şi părinţii lor pompează bani constant. La Universitatea din Oxford, de exemplu, cea mai mică taxă de admitere este de 2.500 de euro pe an, dar poate ajunge şi la 40.000 de euro anual, în funcţie de domeniul ales, potrivit datelor de pe site-ul facultăţii pentru anul universitar 2016 – 2017.
 
Agricultura şi mineritul
 
Un alt domeniu care produce milionari este cel al agriculturii, 19% dintre experţi sfătuindu-i pe cei cu ambiţii de îmbogăţire să investească în această ramură.
 
Transportul aerian
 
Persoanele au nevoie din ce în ce mai mult să se poată deplasa în diferite locuri ale lumii în cel mai scurt timp posibil, astfel că această industrie este una dintre cele care va crea cei mai mulţi milionari în următorul deceniu.
 
Energia regenerabilă
 
Materiile prime tradiţionale de care dispune planeta se vor epuiza la un moment dat, aşa că investiţia în domeniul energiilor regenerabile este una dintre căile de a împlini visul de a deveni milionar. 17% dintre respondenţii studiului consideră că această industrie va înregistra o evoluţie spectaculoasă în următorii ani şi îi va face bogaţi pe cei care o stăpânesc.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO