Business Internaţional

Cum să-ţi faci călătoriile mai frumoase. 11 sfaturi de la stewarzi şi stewardese care îţi vor face vacanţa mai uşoară şi fără griji

Cum să-ţi faci călătoriile mai frumoase. 11 sfaturi...

Autor: Lorena Cornea

16.10.2016, 14:00 8591

Însoţitorii de zbor petrec în medie 80 de ore în aer pe lună, iar călătoriile au devenit în timp pentru ei o a doua casă,pe care o cunosc ca în palmă. Câţiva stewarzi şi stewardeze au dezvăluit pentru Business Insider câteva trucuri pentru călători, pentru ca aceştia să se bucure la maximum de experienţa călătoriei lor.

 
1. Profitaţi la maximum de serviciile incluse pe parcursul zborului de biletul tău de avion
 
 

Ţăndărei, oraşul din România cu vile ca în Beverly Hills

Cum arătau acum 15-20 de ani cei mai puternici bancheri şi oameni de afaceri din România şi cum arată acum

 
Chiar dacă majoritatea pasagerilor îşi rezervă locuri cât mai în faţa aeronavei pentru a putea debarca mai rapid şi pentru a fi siguri că vor primi felul de mâncare pe care şi-l doresc, însoţitorii de zbor au mai multă grijă şi sunt chiar mai permisivi cu pasagerii din spate.
Presupunând că un pasager din primele rânduri cere un extra-serviciu, ca de exemplu încă o pernă sau dopuri de urechi, toţi ceilalţi pasageri ar putea observa şi cere acelaşi lucru. Avioanele nu au de obicei câte două articole din fiecare pentru fiecare pasager în parte, deci s-ar putea să vă fie mai uşor să obţineţi o a doua mini-sticlă de vin dacă staţi în spatele aeronavei.
 
2. Călcaţi-vă hainele mai uşor şi mai repede
 
O placă de păr este la fel de eficientă ca un fier de călcat atunci când te grăbeşti şi tricoul sau cămaşa pe care ai fi vrut să le porţi sunt mototolite.
 
3. Cereţi un aşternut curat
 
Aşternuturile care nu au cute de la împăturiri mai mult ca sigur nu au fost spălate şi călcate pentru a fi împăturite. Într-o astfel de situaţie, este mai bine să cereţi un alt aşternut.
 
4. Ţineţi întuneric în cameră pentru un somn mai bun şi odihnitor
Pentru că majoritatea călătorilor se trezesc imediat ce lumina soarelui intră pe fereastră, de multe ori somnul le este întrerupt fără voie. Folosiţi clemele umeraşelor din camerele de hotel pentru a prinde draperiile între ele şi a împiedica lumina să intre.
 
5. Evitaţi să zburaţi dacă vă încearcă o răceală 
 
În cazul în care sunteţi răcit, este indicat să amânaţi zborul sau să plecaţi în călătorie pe o altă cale, pentru că timpanele sunt foarte sensibile la diferenţa de presiune şi v-aţi putea pierde auzul pentru o perioadă nedeterminată.
 
6. Încercaţi să vă alegeţi un loc cât mai îndepărtat de familiile cu bebeluşi
 
Chiar dacă un copil supărat va plânge în continuare, indiferent de cât de tare încearcă părinţii să îl liniştească, iar plânsetele vor răsuna în aeronavăm şansele să le auziţi cât mai puţin cresc dacă vă alegeţi un loc departe de locurile de schimbat bebeluşi şi toalete. Familiile vor încerca să fie cât mai aproape de acestea, pentru că în general bebeluşii schimbă cel puţin câţiva pamperşi per zbor.
 
7. Adaptaţi-vă mai uşor la noul fus orar
 
Încercaţi să vă adaptaţi la noul fus orar încă din zbor. Dacă la momentul actual, la destinaţia dumneavoastră este noapte, încercaţi să dormiţi pe tot parcursul zborului. Dacă este zi, dormiţi mai puţin, ca pentru după-amiază.
 
8. Împachetaţi numai strictul necesar
 
Înainte de a pleca, sunaţi la hotelul unde sunteţi cazat şi întrebaţi dacă au maşină de spălat şi uscător disponibile pentru clienţi. Dacă da, câteva capsule de detergent pot lua locul a două-trei ţinute. Acelaşi principiu îl puteţi aplica şi pentru săpun, şampon şi uscătorul de păr.
 
9. Scăpaţi de vamă şi controale mai rapid
 
Americanii au un serviciu numit „Global Entry”, care le permite călătorilor care nu reprezintă un risc pentru ţară să îşi pre-aprobe intrarea în ţară, astfel că, odată ajunşi în aeroport, străinii sunt „filtraţi” automat la standurile speciale.
 
10. Înfăşuraţi-vă hainele
 
Hainele împăturite la dungă ocupă mai mult spaţiu decât cele înfăşurate în suluri. Rulaţi-vă pantalonii şi triocourile pentru mai mult loc liber în bagaj.
 
11. Profitaţi de micul dejun inclus
 
Dacă ştiţi că nu veţi putea ajunge la micul dejun între orele în care hotelul le serveşte, întrebaţi dacă oferă gustări care ţin loc de masa de dimineaţă. În SUA, majoritatea oferă câte un măr, o sticlă cu apă sau un cheesestick de mozzarela, care v-ar putea salva stomacul.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO