Business Internaţional

Cum se deschide Europa: Danemarca începe luna viitoare să deschidă treptat graniţele pentru unele ţări

Cum se deschide Europa: Danemarca începe luna viitoare...

Autor: Alex Ciutacu

14.04.2021, 13:15 158

Danemarca va începe din luna mai să redeschidă gradual graniţele pentru anumite ţări, întrucât persoanele mai în vârstă ar trebui să fi beneficiat deja de prima doză de vaccin la acel moment, a anunţat guvernul, joi, citat de Bloomberg.

Prin urmare, Danemarca va deschide graniţele pentru cetăţenii vaccinaţi din Europa începând de la 1 mai. Totodată, cei care nu s-au vaccinat dar vin din ţări cu o rată de infectare redusă, vor putea intra în Danemarca de la data de 14 mai.

Este de menţionat că pentru cei care nu se vaccinează va exista obligativitatea prezentării unui test cu rezultat negativ.

„Este un pas important într-o redeschidere treptată, astfel încât să putem fi o destinaţie de vacanţă, din nou. (...) În acelaşi timp, este crucial să mergem înainte cu multă precauţie”, a declarat Jeppe Kofod, ministrul de Externe din Danemarca.

Guvernul a declarat că se aşteaptă ca majoritatea danezilor cu vârste de peste 50 de ani să primească măcar prima doză de vaccin până la mijlocul lunii mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO