Business Internaţional

Cum se întoarce roata: Arhitectul Brexitului Boris Johnson ar amâna ieşirea Marii Britanii din UE dacă ar deveni premier

Cum se întoarce roata: Arhitectul Brexitului Boris...

Autor: Mircea Olteanu

02.10.2018, 07:59 223

Potrivit publicaţia amintite, în cadrul unei întruniri private, Johnson şi-a prezentat platforma de lider unor miniştri din Cabinetul Theresa May, spunând că ar folosi amânarea ieşirii din UE pentru a reseta negocierile de Brexit aflate în acest moment într-un impas.

Johnson, care a demisionat în luna iulie din fruntea diplomaţiei britanice, a criticat de mai multe ori propunerile premierului privind Brexit, afirmând că May încă are oportunitatea de a abandona abordarea "Brexit doar cu numele".

Poziţia Theresei May în fruntea Partidului Conservator este din ce în ce mai şubredă după demisia mai multor miniştri eurosceptici din Guvernul condus de ea, în timp ce mai mulţi parlamentari conservatori proeuropeni consideră că ea a cedat în faţa euroscepticilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO