Business Internaţional

Cum se văd protestele prin ochii unui român care trăieşte în SUA: După COVID-19, intrăm în altă situaţie. Îţi dai seama că lumea este frustrată

Cum se văd protestele prin ochii unui român care...

Autor: Raisa Humeniuc

01.06.2020, 12:51 190

În America a fost declarată stare de urgenţă în urma protestelor: este haos, iar protestatarii fură din magazine şi atacă poliţiştii. Liviu Olaru, un român care stă în Los Angeles, spune că dacă iese noaptea din casă poate fi arestat.

Liviu este unul dintre românii care priveşte cu îngrijorare ce se petrece în aceste zile în America. Locuieşte în Los Angeles cu familia sa şi evită să ajungă în zona de conflict.

Din cauza protestelor scăpate de sub control, s-a declarat stare de urgenţă, iar dacă iese noaptea din casă poate fi arestat.

„Foarte mulţi oameni care au ieşit la proteste au început să spargă magazinele şi să fure tot. Aseară (duminică seara – n.r.) a fost interzis toată noaptea să ieşi afară din casă. Dacă ieşeai pe stradă puteai fi arestat”, spune Liviu Olaru, un român care locuieşte în Los Angeles.

Poliţia, ajutată de Armată, încearcă să readucă liniştea pe străzi.

„În mare parte nici bine nu am ieşit din COVID-19 şi intrăm în altă situaţie. Îţi dai seama că lumea este frustrată. Au venit cei de la garda naţională care sunt aproximativ 1.000 de soldaţi care ajută practic poliţia să menţină siguranţa în locurile publice. Ieri (duminică – n.r.) au fost cinci poliţişti răniţi de oameni”, mai spune Liviu.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc de câteva zile proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis. Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO