Business Internaţional

Cum sunt produşi cartofii prăjiţi serviţi în restaurantele McDonald's

Cum sunt produşi cartofii prăjiţi serviţi în...

Autor: Alin Motogna

02.03.2016, 13:45 6102

În ultima vreme, pe internet sunt publicate tot mai multe fotografii, în care mâncarea vândută de compania americană pare să rămână neschimbată chiar şi după câţiva ani. Tocmai din acest motiv, pentru a-şi lămuri clienţii, reprezentanţii McDonald's au decis să permită filmarea procesului de producţie a cartofilor prăjiţi.

Cartofii sunt mai întâi curăţaţi şi apoi spălaţi la presiuni foarte mari. Urmează procesul de feliere al cartofilor în forma pe care o cunoaştem cu toţii. Ulterior, ei sunt trecuţi prin zahăr, pentru a-şi păstra culoarea aurie cât mai mult timp. În următoarea etapă, cartofii sunt pudraţi cu pirofosfat acid de sodiu, o substanţă care împiedică înverzirea legumelor după ce sunt îngheţate. În cele din urmă, are loc prăjirea parţială şi congelarea cartofilor.

La finalul procesului de fabricaţie, are loc ambalarea alimentelor şi expedierea lor către restaurantele McDonald's. Aici, procesarea cartofilor este finalizată, urmând ca, mai apoi, ei să fie vânduţi amatorilor de produse de tip fast food, relatează Descoperă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO