Business Internaţional

Cum va arăta cea mai mare navă de marfă din lume. GALERIE FOTO

Vedeţi cum va arăta cea mai mare navă de marfă din lume

Vedeţi cum va arăta cea mai mare navă de marfă din lume

Autor: Ştefan Stan

07.12.2013, 20:35 4462

Compania Maersk Line construieşte cea mai mare nave de marfă din lume, de clasă Tripple-E, cu lungimea de 400 de metri, cu 40% mai mare decât oricare alt vas din lume.

Vasul va avea o capacitate de depozitare de 5.500 de metri, va avea 400 de metri lungime, 59 de metri lăţime şi 73 de metri înălţime, putând să transporte orice fel de încărcătură.

Nava urmează să străbată ruta comercială Asia-Europa, între Hong Kong şi Rotterdam.

Inginerii care au conceput proiectul au avut trei coordonate principale pentru navă: să fie profitabilă, eficientă din punct de vedere energetic şi să fie mai putin poluanta.

Tripple-E va emite cu 20% mai puţin dioxid de carbon pentru fiecare container transportat, comparat cu Emma Maersk, cea mai mare navă de marfă din lume de la această oră, şi cu 50% mai puţin decât media din industrie de pe ruta Asia-Europa.

Nava va dispune de un sistem de recuperare a căldurii reziduale, care va economisi 10% din puterea motoarelor, echivalentul consumului energetic anual a 5.000 de gospodării europene.

Nava Tripple-E va străbate 184 de km folosind 1 kWh de energie/tona de încărcătură, în timp ce un avion parcurge numai jumătate de km folosind aceeaşi energie.

După ce va fi terminată, nava va intra în Cartea Recordurilor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO