Business Internaţional

Cum va arăta prima “comunitate pe mare". Complexul imobiliar plutitor de 10 miliarde de dolari

Cum va arăta prima “comunitate pe mare". Complexul...

Autor: Ştefan Stan

01.12.2013, 16:44 1550

O firmă din Statele Unite vrea să creeze o “comunitate pe mare”, sub forma unei nave, care ar face înconjurul globului la fiecare doi ani, scrie Business Insider.

Freedom Ship, de 10 miliarde de dolari, ar oferi o locuinţă la permanentă la 40.000 de rezidenţi. Complexul ar urma să aibă spitale, şcoli, magazine parcuri şi chiar un mic aeroport.

Complexul va avea 25 de etaje şi 1,5 km lungime – de patru ori mai mare decât Queen Mary II, vasul de 2,7 milioane de tone. Dimensiunile nu îi vor permite să ancoreze în niciun port, dar va putea face înconjurul lumii o dată la fiecare doi ani, ancorând lângă cele mai mari oraşe.

Vasul ar urma să adăpostească 30.000 de vizitatori zilnici, precum şi 10.000 de oaspeţi pe timpul nopţii, alături de 20.000 de membri ai echipajului.

“În ultimele 6 luni avem parte de tot mai multă atenţie şi sperăm că vom putea strânge un miliard de dolari pentru a începe construcţia, a declarat Roger M Gooth, directorul Freedom Ship International.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO