Business Internaţional

Cum vrea Donald Trump să combată terorismul: suspendă programul SUA pentru refugiaţi ca să oprească "teroriştii islamişti radicali". Sirienii au interdicţie pe termen nelimitat

Cum vrea Donald Trump să combată terorismul: suspendă...

Autor: Mediafax

28.01.2017, 09:52 130

Preşedintele Donald Trump a interzis intrarea refugiaţilor sirieni în Statele Unite pe termen nelimitat, ca parte a unor noi măsuri de a "menţine teroriştii islamici radicali în afara SUA". El a semnat un ordin executiv amplu, care prevede şi suspendarea, timp de patru luni, pentru toate programele de imigrare, relatează BBC.

De asemenea, prin acest ordin, cetăţenii din şase state, în principal musulmane, primesc interdicţie de a intra pe teritoriul american timp de trei luni. 

"Voi căuta să implementez un program de examinare extremă pentru a nu permite intrarea în ţară a teroriştilor islamişti radicali”, a declarat Donald Trump, la ceremonia de învestire în funcţie a noului secretar al Apărării, James Mattis. Şeful de la Casa Albă a semnat ordinul executiv la Pentagon, după ceremonia de depunere a jurământului. 

"Am stabilit noi măsuri de verificare pentru a menţine teroriştii islamici radicali în afara Statelor Unite. Vor fi admişi doar aceia care vor sprijini ţara şi care iubesc cu adevărat poporul american", a subliniat Donald Trump. 

Citiţi aici continuarea articolului

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO