Business Internaţional

Cum vrea premierul Canadei să prevină al doilea val al pandemiei: Fiecare angajat canadian va primi 10 zile de concediu medical pe an

Cum vrea premierul Canadei să prevină al doilea val al...

Autor: Otilia Serescu

26.05.2020, 14:56 245

Premierul Canadei, Justin Trudeau, doreşte ca toţi angajaţii canadieni să beneficize de 10 zile de concediu medical plătit pe an, pentru a preveni apariţia celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, scrie presa din Ottawa.

Prim-ministrul canadian a declarat, într-o conferinţă de presă, că un al doilea val al epidemiei de noul coronavirus va apărea, cel mai probabil, în această iarnă şi că oamenii nu ar trebui să muncească în timp ce sunt bolnavi.

„Nimeni nu ar trebui să aleagă între a lua o zi liberă de la serviciu, din cauza bolii, şi a plăti facturile. La fel cum nimeni nu ar trebui să aleagă între a rămâne acasă cu simptome COVID-19 sau a-şi putea permite să achite chiria ”, a spus Trudeau.

Numărul de zile libere în cazul persoanelor bolnave este decis, în prezent, la nivelul fiecărei provincii.

Majoritatea provinciilor canadiene, inclusiv Manitoba, Nova Scotia, Ontario şi Columbia Britanică, permit angajaţilor trei zile de concediu medical plătit pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO