Business Internaţional

Cumpărătorii de petrol rusesc din India sunt consternaţi de preţurile mari pe care le plătesc

Cumpărătorii de petrol rusesc din India sunt...

Autor: Bogdan Cojocaru

14.04.2022, 00:00 754

India se numără printre ţările considerate că profită de ruptura dintre Occident şi Rusia pentru a umple golul lăsat pe pieţele ruseşti de retragerea companiilor europene şi americane.

Astfel, în timp ce mai multe state occidentale îşi fac calcule pentru un embargo asupra energiei ruseşti, India este văzută ca beneficiarul petrolului rusesc pe care mai nimeni nu-l mai vrea de teama sancţiunilor. Logic ar fi ca acesta să fie vândut la discout. Însă companiile de rafinare indiene sunt consternate când constată că plătesc preţuri apropiate de cele oferite europenilor, considerate record, scrie Bloomberg.

Procesatorii din India, printe puţinii dispuşi să mai cumpere petrol rusesc, au achiziţionat recent milioane de barili de ţiţei Ural la licitaţii deschise, uneori cu un dolar peste cotaţiile Brentului, reperul pentru piaţa internaţională, pe Bursa de mărfuri de la Londra.

Administraţia SUA face acum presiuni asupra guvernului indian să stopeze achiziţiile de energie rusă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO