Business Internaţional

Cursa pentru contractul anului în industria de apărare: Eurofighter vrea să atragă India în producţia Typhoon

Cursa pentru contractul anului în industria de apărare: Eurofighter vrea să atragă India în producţia Typhoon

Autor: Radu Racu

11.02.2011, 13:19 70

Consorţiul Eurofighter vrea să atragăIndia în producţia componentelor pentruavionul de vânătoare Typhoon, în încercarea de aconvinge autorităţile de la New Delhi să aleagă grupul europeanpentru cele 126 de avioane de vânătoare pe care vrea să le cumpere,în cadrul unuia dintre cele mai mari contracte din industria deapărare la nivel mondial, scrie Financial Times.

Bernhard Gerwert, preşedinteleconsorţiului Eurofighter, a declarat într-uninterviu pentru ziarul englez că o parte din contractele cufurnizorii tradiţionali din Marea Britanie, Germania, Spania şiItalia ar putea fi reevaluate în favoarea Indiei, dacă statulasiatic va alege Typhoon.

"Toţi partenerii noştri vor fi nevoiţi să se orienteze dinspreEuropa spre India", a spus Gerwert.

Autorităţile de la New Delhi sunt pregătite să cheltuie 11miliarde de dolari pentru 126 de avioane de vânătoare, acesta fiindunul din cele mai scumpe contracte din istoria industriei deapărare. Eurofighter concurează pentru acest contract cu modeleleJAS-39 Gripen (SAB), F/A-18 Super Hornet (Boeing,) Rafale (Dassault- Franţa), F-16 Super Viper (Lockheed Martin -SUA) şi MiG-35(Rusia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO