Business Internaţional

Cursa pentru doze de vaccin continuă: Comisia Europeană şi-a exercitat opţiunea de a cumpăra încă 80 de milioane de doze de vaccin produs de Moderna

Cursa pentru doze de vaccin continuă: Comisia Europeană...

Autor: Gabriel Pecheanu

18.12.2020, 15:53 37

Comisia Europeană şi-a exercitat opţiunea de a cumpăra încă 80 de milioane de doze de vaccin mRNA-1273 pentru statele membre ale UE, ajungând la un total de 160 de milioane de doze de vaccin produse de Moderna.

„Apreciem încrederea pe care Comisia Europeană o arată faţă de compania Moderna şi vaccinul mRNA-1273, candidatul împotriva COVID-19, dovada fiind acest acord de creştere a cantităţii. Pe măsură ce ne concentrăm atenţia pentru a ne pregăti de livrarea vaccinului, în aşteptarea unei opinii favorabile din partea EMA şi a altor autorităţi de reglementare, rămânem la fel de hotărâţi ca şi până acum să lucrăm cu guvernele şi cu partenerii la nivel mondial, în gestionarea acestei pandemii”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

Moderna şi-a actualizat ghidul de operare pentru distribuţia mRNA-1273 pentru a include transportul local în condiţii controlate în stare lichidă la 2-8°C (36° până la 46°F). Această actualizare uşurează activitatea logistică de transportare a vaccinului în locaţii mai îndepărtate şi asigură reducerea barierelor în calea vaccinării. Aşa cum s-a anunţat anterior, mRNA-1273 rămâne stabil la temperaturi standard, în cadrul unităţilor frigorifice, de la 2° la 8°C (36° la 46°F) timp de 30 de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO