Business Internaţional

Cursa pentru Germania este pe cale să înceapă: Vicecancelarul Olaf Scholz, desemnat candidat al SPD la funcţia de cancelar al Germaniei

Cursa pentru Germania este pe cale să înceapă:...

Autor: Mihai Draghici

10.08.2020, 14:38 82

Olaf Scholz, vicecancelar al Germaniei şi ministru de Finanţe, a fost desemnat luni candidat al Partidului Social-Democrat (SPD) pentru funcţia de cancelar în următorul scrutin parlamentar federal, relatează site-ul T-Online.de.

Decizia a fost luată de conducerea Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga), formaţiune care în prezent este partenerul de guvernare al Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel.

"Olaf Scholz este favoritul nostru pentru postul de cancelar. Ştim că această decizie reprezintă o manevră neaşteptată. Dar suntem determinaţi să mergem împreună pe acest drum", au anunţat copreşedinţii SPD, Saskia Esken şi Norbert Walter-Borjans.

Olaf Scholz a exprimat satisfacţie pentru nominalizare, în speranţa unei "campanii electorale corectă şi de succes".

Germania urmează să programeze viitorul scrutin parlamentar federal în perioada august-octombrie 2021. Cancelarul Angela Merkel a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat, iar Uniunea Creştin-Democrată urmează să aleagă noul lider, care va fi şi candidat la postul de cancelar.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat de ARD-DeutschlandTrend, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) este pe primul loc în preferinţele alegătorilor cu 38%, urmată de Alianţa 90/Verzi (Bündnis 90/Die Grünen, ecologişti), cu 18%, şi de Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), cu 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO