Business Internaţional

Cursa pentru internet nelimitat continuă: SpaceX a mai lansat alţi 60 de sateliţi

Cursa pentru internet nelimitat continuă: SpaceX a mai...

Autor: Ana Obretin, Cosmin Pirv, Mediafax

18.02.2020, 10:44 141

SpaceX, compania lui Elon Musk, a lansat cu succes în spaţiu o nouă tranşă de 60 de minisateliţi pentru reţeaua de internet global Starlink. Lansarea de luni a fost un succes, dar primul etaj al rachetei a ratat plasarea pe o platformă a SpaceX şi a ajuns în ocean.

60 de minisateliţi, fiecare cu o greutate de aproximativ 260 de kilograme, au fost lansaţi pe o orbită joasă a Pământului, luni, cu ajutorul unei rachete Falcon 9, de la Cape Canaveral din Florida.

Deşi lansarea sateliţilor a fost un succes, primul etaj al rachetei a ratat plasarea pe o platformă a SpaceX situată în largul coastelor Floridei şi a ajuns în ocean. Potrivit SpaceX, citat de techcrunch.com, acesta este intact şi va fi recuperat.

Cu această serie de minisateliţi, reţeaua Starlink a ajuns la 300 de unităţi. Alte 21 de astfel de lansări sunt programate pentru 2020, mărind reţeaua de sateliţi a companiei la peste 1.500 de unităţi.

SpaceX a obţinut aprobarea de a lansa peste 10.000 de astfel de sateliţi şi aşteaptă autorizaţia pentru încă 30.000.

SpaceX, înfiinţată în 2002 de omul de afaceri Elon Musk, a lansat anul trecut proiectul Starlink, o reţea de sateliţi de ultimă generaţie, care ar trebui să le asigure celor de pe Terra acces nelimitat la internet de bandă largă.

Elon Musk vrea să dea startul serviciului de internet spre sfârşitul acestui an, în nordul SUA şi în Canada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO