Business Internaţional

Cursa spaţială renaşte, dar de data aceasta între miliardarii americani: Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, pompează bani în rachete

Cursa spaţială renaşte, dar de data aceasta între...

Autor: Răzvan Botea

05.08.2018, 10:14 756

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, face eforturi pentru a scoate compania sa spaţială privată din zona de start-up şi să treacă la producţie, în mijlocul semnalelor conform cărora firma sa producătoare de rachete ar putea rata startul propus în 2020, spun surse din piaţă, citate de Reuters.

Blue Origin, compania spaţială a lui Bezos, a angajat în ultimii trei ani mai multe echipe de ingineri şi continuă expansiunea pe care un angajat a numit-o „hiperbolică”. Compania cu sediul în Washington vrea să-şi dubleze forţa de muncă la 3.000 de angajaţi în următorii 2-3 ani.

Urgenţa vine din dorinţa companiei de a lansa oficial racheta New Glenn, care ar putea lansa pe orbită sateliţi şi ar putea transporta şi oameni. Compania speră să câştige mai multe contracte cu armata sau contracte comerciale pentru acest tip de rachetă.

În timp ce compania este contra-timp, inginerii încă finalizează detaliile design-ului rachetei şi abia încep să construiască componentele, care vor fi supuse mai multor teste extreme, spun persoane apropiate proiectului, care au solicitat anonimatul.

Între timp, compania SpaceX a lui Elon Musk, un alt miliardar angrenat în cursa spaţială, a lansat în februarie cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, la bordul căreia s-a aflat automobilul directorului companiei Elon Musk.

Falcon Heavy are o putere de tracţiune de 2.500 de tone, echivalentul a 18 avioane Boeing 747 şi este propulsată de 27 de motoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO