Business Internaţional

Curtea Europeană de Justiţie le dă dreptate polonezilor cu credite în franci elveţieni: Dacă au clauze abuzive, îşi pot renegocia contractele de credit

Curtea Europeană de Justiţie le dă dreptate...

Autor: Ştefan Stan

03.10.2019, 15:25 274

Curtea Europeană de Justiţie a decis joi în favoarea consumatorilor polonezi care au luat credite ipotecare în franci elveţieni, oferindu-le posibilitatea să ceară reconversia în moneda naţională, scrie Reuters. 

”În contractele de împrumut desfăşurate în Polonia şi indexate într-o valută străină, clauzele abuzive legate de diferenţa între ratele de schimb nu pot fi înlocuite de proviziunile dreptului civil polonez”, se arată în decizia Curţii Europene. 

”Poziţia consumatorilor polonezi care au luat credite în franci elveţieni a fost întărită de decizia CurţiI Europene de Justţie”, a spus ministrul de Finanţe polonez Jerzy Kwiecinski.

Atraşi de dobânzi mai bune, aproximativ 700.000 de polonezi au laut credite ipotecare în valută străină, mulţi dintre aceştia chiar în franci, iar acum plătesc rate mult mai mari decât la semnarea contractului, după ce francul elveţian s-a apreciat puternic. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO