Business Internaţional

Cutia neagră găsită după accidentul aerian din sudul Franţei este avariată dar poate fi exploatată

Cutia neagră găsită după accidentul aerian din sudul...

Autor: Iuliana Enache

25.03.2015, 09:58 141

Vidalies a confirmat că una dintre cutiile negre ale avionului "a ajuns la Paris", după ce a fost găsită marţi. "Exploatarea sa va începe din această dimineaţă", a precizat el. "BEA (Biroul de anchete şi analize) a primit cutia, este avariată dar credem că va putea fi exploatată", a afirmat el, adăugând că aceasta este o problemă de câteva zile.

BEA se va concentra într-o primă fază pe "vocile umane, adică pe conversaţii", a precizat Alain Vidalies. "Dacă nu există nicio conversaţie în ultima jumătate de oră, se poate lucra apoi la zgomotele din interiorul carlignii. În acest caz durează mult mai mult", a explicat el.

Oficialul francez a precizat, de asemenea, că sunt analizate toate ipotezele, dar în prezent nu este privilegiată ipoteza pătrunderii unui intruns în carlingă sau a unui atentat. Informaţiile cunoscute în prezent "permit excluderea unei ipoteze, aceea a exploziei în zbor", a adăugat el.

Elicopterele şi-au reluat miercuri dimineaţa operaţiunile de căutare în zona muntoasă din Alpii francezi unde s-a prăbuşit marţi avionul A320 al companiei Germanwings, provocând moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO