Business Internaţional

Cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, produs în Chile

Cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter,...

Autor: Bianca Pavaluca

20.01.2019, 12:29 1592

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă seara în Chile, fiind resimţit în centrul şi nordul ţării şi provocând pagube materiale minore, au anunţat reprezentanţii Institutului American de Geofizică (USGS), citaţi de Reuters.

Seismul s-a produs sâmbătă, la ora locală 22:32 (duminică, 3:32, ora României) la o adâncime de 53 de kilometri. Epicentrul a fost înregistrat la aproximativ 15 kilometri de oraşul Coquimbo.

Autorităţile nu au emis avertizare de tsunami.

Cutremurul a fost resimţit puternic în oraşul La Serene, situat la aproximativ 400 de kilometri de capitala ţării, Santiago. Locuitorii oraşului au transmis că mai multe clădiri vechi au fost afectate şi a existat o scurtă pană de curent.

Chile se situează în Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu risc seismic ridicat. Ţara este ferită totuşi de posibilitatea unui cutremur devastator, datorită condiţiilor de siguranţă care sunt respectate în procesul de construcţie al clădirilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO