Business Internaţional

Cutremurul din Nepal a afectat opt milioane de persoane - ONU

Cutremurul din Nepal a afectat opt milioane de persoane -...

Autor: Iuliana Enache

28.04.2015, 09:41 89

Ajutorul internaţional a început să ajungă dar încă există lacune în ceea ce priveşte echipamentul medical, alimentele şi sacii pentru cadavre.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs sâmbătă în Nepal a distrus numeroase clădiri în Kathmandu şi a afectat zonele rurale din regiune. Un oficial guvernamental a declarat marţi că bilanţul victimelor a crescut la 4.310 morţi. Aproape 8.000 de persoane au fost rănite, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Laxmi Prasad Dhakal.

Replicile au continuat în Nepal şi în zonele învecinate, iar mii de locuitori din Kathamandu şi-au petrecut cea de-a treia noapte sub cerul liber, temându-se să se întoarcă în locuinţe.

Lipsesc apa, alimentele şi electricitatea şi exită temeri că ar putea izbucni unele epidemii. "Potrivit estimărilor iniţiale şi pe baza ultimei hărţi cu intensitatea cutremurului, au fost afectate opt milioane de persoane din 39 de districte, dintre care două milioane de persoane trăiesc în 11 districte puternic afectate", arată cel mai recent raport al Biroului Coordonatorului Rezident ONU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO