Business Internaţional

Cyprus Airways, operatorul naţional cipriot, intră în lichidare. Ce opţiuni au românii care au cumpărat deja bilete la companie?

Cyprus Airways, operatorul naţional cipriot, intră în...

Autor: Catalina Mihai

12.01.2015, 18:42 181

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ciprului cu privire la faptul că Cyprus Airways, compania aeriană naţională cipriotă, a anunţat că, începând cu data de 9 februarie 2015, urmează să intre în lichidare şi că activitatea acesteia se suspendă.

MAE precizează că persoanele care au achiziţionat bilete pentru zboruri ale Cyprus Airways vor fi redirecţionate către alte companii aeriene, eventualele diferenţe de preţ fiind suportate de către statul cipriot.

Astfel, cetăţenii români care au planificat zboruri cu aeronave aparţinând Cyprus Airways, cu plecare până la data de 9 februarie, sunt rugaţi să contacteze imediat Agenţia de turism Top Kinisis la numărul de telefon 77787878 (dacă apelul se realizează din Cipru) sau 00357/22 86 99 99 (dacă se apelează din străinătate). Pentru persoanele care au cumpărat bilete pentru zboruri după data de 10 februarie 2015, compania aeriană va reveni cu precizări în zilele următoare.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Ciprului să contacteze în avans compania aeriană sau agenţia de turism de la care au achiziţionat biletele pentru obţinerea unor informaţii actualizate.

Totodată, se recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro şi www.topkinisis.com.

Ministrul de Finanţe, Harris Georgiades, a declarat, vineri, că statul cipriot, care deţine 93% din Cyprus Airways, nu a reuşit să găsească investitori străini în vederea privatizării companiei, relatează BBC Online.

"Compania a încetat să mai fie viabilă şi nu-şi poate continua activitatea", a precizat Georgiades.

Comisia Europeană a anunţat, vineri, că sumele acordate Cyprus Airways de către autorităţile cipriote în cadrul procesului de restructurare încalcă regulile Uniunii Europene privind ajutorul de stat. Prin urmare, Cyprus Airways va trebui să returneze aproximativ 65 de milioane de euro, plus dobândă. De asemenea, CE a apreciat, în urma unei investigaţii, că Cyprus Airways nu are "pespective realiste de a deveni viabilă fără a primi ajutoare de stat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO