Business Internaţional

Daca nu merge Germania, nu va merge nici România. Previziunile industriale din Germania s-au îmbunătăţit, dar sunt în continuare sub aşteptări

Daca nu merge Germania, nu va merge nici România....

Autor: Cristina Bellu

08.06.2020, 11:54 1048

Germania, cea mai mare economie a Europei şi principalul partener comercial al României, estimează că producţia industrială a ţării îşi va continua declinul în următoarele trei luni, dar cu un ritm mai lent faţă de cel înregistrat în lunile anterioare.

Astfel, datele de la Institutul de Cercetări Economice, ifo Institut, cel mai influent think-tank de cercetare a economiei din Germania, arată că indicele preliminar <ifo index of production expectations> a crescut de la minus 51, 0 puncte în aprilie la minus 20,4 puncte în luna mai.

O perspectivă optimistă se înregistrează în industria auto, unde indicatorul a crescut de la minus 41 de puncte în aprilie, la plus 23 de puncte în mai, evoluţie determinată în mare parte de redeschiderea producţiei din acest sector unde, în multe cazuri, aceasta a fost întreruptă din cauza restricţiilor impuse de declanşarea pandemiei de COVID-19.

Datele ifo Institut mai arată că producătorii de produse farmaceutice se aşteaptă la o scădere uşoară a producţiei în următoarele trei luni, indicele înregistrând o depreciere de la plus 14 puncte în aprilie la minus 3 puncte în mai, în timp ce starea de spirit a managerilor din industria îmbrăcămintei a rămas extrem de pesimistă, în contextul în care indicele a scăzut de la minus 72 de puncte în aprilie la minus 88 de puncte în mai.

În ceea ce priveşte prelucrarea metalelor şi fabricarea produselor metalice, indicele aşteptărilor a crescut la minus 36 de puncte în luna mai, iar în cazul producătorilor de echipamente electrice la minus 34 de puncte în cazul. În industria chimică şi în tipografie, indicele a crescut la minus 20 de puncte, în timp ce pentru producătorii de produse alimentare a crescut la minus 5 puncte, mai arată datele Institutului de Cercetări Economice, ifo Institut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO