Business Internaţional

„Dacă veştile proaste vor continua să circule, mentalitatea de turmă va genera o serie masivă de vânzări”: Preţul acţiunilor Tesla ar putea scădea cu 5-10%

„Dacă veştile proaste vor continua să circule,...

Autor: Eduard Ivanovici

11.09.2020, 14:29 2022

După excluderea din indicele S&P 500 şi scăderea cu până la 34% a acţiunilor din ultima săptămână şi jumătate, producătorul de maşini electrice Tesla s-ar putea confrunta cu o nouă problemă, scrie Business Insider.

Cea mai valoroasă companie auto a planetei ar putea înregistra o scădere de 5-10% în ceea ce priveşte acţiunile, spune Steve Kalayjian, chief market strategist pentru platforma de trading online Ticker Tocker: „Dacă veştile proaste vor continua să circule, mentalitatea de turmă va genera o serie masivă de vânzări”

Vinerea trecută, Tesla a fost exclusă din indicele S&P 500, surprinzându-i pe investitorii şi analiştii de pe Wall Street. Ulterior, acţiunile constructorului s-au redus cu 21% într-o singură zi.

În prezent, compania are o capitalizare de 346 de miliarde de dolari, iar preţul unei acţiuni ajunge la 371,34 de dolari după operaţiunea de splitare de cinci la unu.

Săptămâna trecută, Elon Musk a primit undă verde din partea ministrului de finanţe din Germania pentru noua fabrică Tesla din Berlin. Producţia va începe, cel mai probabil, în vara lui 2021, urmând să se construiască aproximativ 500.000 de vehicule pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO