Business Internaţional

Daimler ar putea primi o amendă de 1 miliarde de euro în scandalul emisiilor

Daimler ar putea primi o amendă de 1 miliarde de euro...

Autor: Departamentul Economic

10.08.2019, 17:29 405

Procurorii din Stuttgart, Germania, vor amenda Daimler, compania care deţine Mercedes-Benz, cu o sumă între 800 de milioane şi 1 miliard de euro pentru încălcări legislaţiei emisiilor automobilelor diesel, a anunţat publicaţia Der Spiegel, citată de Reuters.

Autoritatea germană a autovehiculelor KBA a descoperit că softul care controla vehiculele Mercedes-Benz din Clasa C şi Clasa E nu funcţionează corespunzător şi a cerut producătorului de auto să recheme 280.000 de vehicule.

Procurorii din Stuttgart iau în calcul o amendă de până la 5.000 de euro pe vehicul.

Un purtător de cuvânt al parchetului a declarat că ancheta este în derulare şi nu va fi finalizată înainte de sfârşitul anului.

Daimler a refuzat să comenteze.

În mai 2017, procurorii germani au percheziţionat birourile Daimler ca parte a unei anchete de fraudă legate de posibila manipulare a tratamentului gazelor de eşapament la maşinile diesel.

De asemenea, Daimler se confruntă cu acuzaţii asemănătoare din partea autorităţilor din Statelor Unite. În februarie 2016, Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA a solicitat Mercedes-Benz să explice nivelurile de emisii ale unor motoare diesel.

În mai, procurorii din Stuttgart au amendat Porsche cu 535 milioane euro şi furnizorul Bosch cu 90 milioane euro, în timp ce procurorii din Braunschweig au amendat Volkswagen cu 1 miliard de euro, iar procurorii din Munchen au aplicat Audi o amendă de 800 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO