Business Internaţional

Daimler îşi vinde participaţia la Tesla Motors, producător auto care i-a devenit competitor

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

23.10.2014, 00:00 1242
Grupul auto german Daimler a vândut participaţia de aproape 4% pe care o deţinea producătorul american de maşini cu propulsie electrică Tesla Motors, care dintr-un strat-up ambiţios s-a stransformat într-un concurent serios pentru maşinile de lux Mercedes-Benz, marcă deţinută de Daimler. Tranzacţia i-a adus grupului german lichidităţi de 780 de milioane de dolari, scrie Bloomberg. Parteneriatul de cinci ani dintre Daimler şi Tasla a dus la naşterea tehnologiei care propulsează Mercedes B-Class, prima aventură de anvergură a grupului pe piaţa maşinilor electrice. Tesla concurează cu Model S.

„Tesla a devenit un concurent serios, cu Model S depăşind ca vânzări vechiul S-Class în SUA anul trecut. Legăturile dintre cele două companii au slăbit în timp. Din perspectiva Tesla, ar putea fi mai interesantă de acum colaborarea cu BMW“, a explicat Arndt Ellinghorst, analist la ISI Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO