Business Internaţional

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, mizează pe o companie din tehnologie pentru a accelera dezvoltarea de maşini autonome

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, mizează pe o...

Autor: Izabela Cutieru

29.03.2019, 17:25 363

Valoarea tranzacţiei nu a fost anunţată, nici data de finalizare a acesteia. Torc Robotics va contribui la accelerarea dezvoltării software-ului Daimler, oferind producătorului german acces la 120 de angajaţi, potrivit directorul Daimler Trucks, Martin Daum.

„Nu poţi avea niciodată suficientă experienţă într-un domeniu. Vulnerabilitatea companiei noastre constă în incapacitatea de a dezvolta rapid acest software”, a spus Daum.

Torc Robotics are parteneriate pentru a dezvolta o tehnologie de conducere autonomă cu Caterpillar. Compania a participat la provocarea lansată de asociaţia guvernamentală DARPA, în urmă cu 12 ani, de a dezvolta tehnologii pentru maşini autonome.

Torc a dezvoltat o tehnologie care permite vehiculelor să opereze la un nivel înalt de automatizare, cunoscut ca Level 4, ajutând Daimler să îşi accelereze propriile planuri de comercializare a autovehiculelor cu sisteme de conducere autonomă.

„S-a demonstrat faptul că sistemul sistemul Level 4 al companiei Torc funcţionează bine atât în privinţa conducerii urbane, cât şi pentru autostrăzi în condiţii de ploaie, zăpadă, ceaţă sau vreme favorabilă”, a declarat Roger Nielsen, directorul executiv al Daimler Trucks North America (DTNA), care include marca Freightliner.

Daimler oferă, în prezent, un sistem de automatizare de nivel 2 pentru camioanele pe care le produce, prin intermediul căruia acestea pot frâna, accelera şi direcţiona automat, cu ajutorul sistemelor radar şi a camerelor de luat vederi, care fac posibilă o automatizare parţială.

„Aducând Torc Robotics în familia Daimler Trucks, realizăm o echipă unică şi puternică de inovatori care pot realiza camioane extrem de automatizate”, a adăugat Daum.

Torc şi Daimler vor continua să colaboreze de la distanţă, dar echipa Torc va lucra îndeaproape cu dezvoltatorii Daimler Trucks, a spus purtătorul de cuvânt al celei din urmă.

Torc va continua să dezvolte software-ul de conducere automată Asimov, în timp ce Daimler Trucks se va concentra pe tehnologia automatizată de conducere în continuă evoluţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO