Business Internaţional

Daimler taie tot: Producătorul Mercedes-Benz vrea să reducă nivelul costurilor cu 20%, în condiţiile în care pariază pe un viitor electric

Daimler taie tot: Producătorul Mercedes-Benz vrea să...

Autor: Eduard Ivanovici

07.10.2020, 13:31 1128

Daimler, producătorul automobilelor Mercedes-Benz, plănuieşte să reducă nivelul costurilor cu 20% până în 2025 pe măsură ce continuă să realizeze tranziţia către piaţa vehiculelor electrice, scrie Reuters.

Grupul german nu a comentat cum va fi afectat staff-ul, însă a declarat în noiembrie 2019 că plănuieşte să economisească 1,4 miliarde de euro prin reducerea cheltuielilor de personal până în 2022, eliminând 10.000 de locuri de muncă prin plecări voluntare sau pensionări timpurii.

Presa germană estimează că sunt în joc aproximativ 30.000 de job-uri, de vreme ce industria continuă să se confrunte cu şocul generat de pandemia de coronavirus.

Compania cu sediul în Stuttgart spune că va accelera dezvoltarea maşinilor electrice pentru a se conforma cu noile reglementări ale Uniunii privind emisiile de carbon. Astfel, Daimler va lansa în 2021 patru modele electrice sub brandul EQ. Producătorul a mai declarat că se va concentra asupra brandurilor de lux AMG, Maybach şi G class.

Luna trecută, Daimler a fost găsită vinovată în Statele Unite pentru falsificarea emisiilor. Maşinile aveau un software care detecta când autoturismul era supus la probe, amenda ajungând la 1,5 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO