Business Internaţional

Dan Petrescu va fi plătit regeşte: ”Bursucul” a plecat de la CFR Cluj în China, unde va primi 5 milioane de euro. TOPUL celor mai bine plătiţi antrenori români

Dan Petrescu va fi plătit regeşte: ”Bursucul” a...

Autor: Octavian Vasilescu

20.06.2018, 11:06 1190

Dan Petrescu (50 de ani) a dat peste un adevărat jackpot în China. "Bursucul" a plecat de la CFR Cluj după ce a luat titlul cu echipa din Gruia şi a acceptat oferta chinezilor de la Guizhou Hengfeng, unde este plătit regeşte. 

Presa din China a publicat suma la care se ridică remuneraţia fostului fundaş dreapta.

Când şi-a anunţat plecarea în China, la conferinţa de presă organizată în urmă cu aproximativ două săptămâni, Petrescu a spus că a primit o ofertă care era de nerefuzat. Anunţul lui SuperDan i-a pus pe gânduri pe ziariştii din China, care au aflat de curând cât încasează anual fostul internaţional la Henfeng.

Concret, Petrescu are un salariu anual de nu mai puţin de cinci milioane de euro. Astfel, "Bursucul" intră direct pe locul doi în topul celor mai bine plătit antrenori români din străinătate. Doar Cosmin Olăroiu, antrenorul lui Jiangsu Suning, îl depăşeşte.

Topul salariilor antrenorilor români:

Cosmin Olăroiu (Jiangsu Suning): 7 milioane de euro
Mircea Lucescu (Turcia): 4 milioane de euro
Laurenţiu Reghecampf (Al Wahda): 3 milioane de euro
Răzvan Lucescu (PAOK): 500.000 de euro
Ladislau Boloni (Antwerp): 400.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO