Business Internaţional

Danemarca reintroduce controlele la graniţele cu Germania şi Suedia. UE critică Danemarca pentru noua decizie

UE critică Danemarca pentru noua decizie de a reintroduce controalele la graniţele cu Germania şi Suedia
12.05.2011, 16:15 1067

Decizia luată de Danemarca de a reintroduce controalelepermanente la frontierele cu Germania şi Suedia este criticată deUniunea Europeană care vede această mişcare ca pe o provocareîmpotriva principiului libertăţii de circulaţie, informează site-ulspiegel.de

UE consideră că decizia unilaterală a Danemarcei de a introducecontroalele permanente la graniţele cu Germania şi Suedia este omăsură extremă. Comisia Europeană a cerut explicaţii guvernuluidanez şi a precizat că nu va accepta nicio provocare împotrivaprincipiului libertăţii de tranzit a bunurilor sau a persoanelor înUE.

Oficialii Danemarcei au anunţat miercuri că vor introduce punctede control în următoarele trei săptămâni la graniţa cu Germania şiSuedia cât şi în porturi şi aeroporturi.

"În ultimii ani, am văzut din ce în ce mai mulţi infractori carene traversează graniţele iar această măsură este pentru areglementa problema", a declarat ministrul de finanţe Claus HjortFrederiksen, care a insistat că măsura luată este în conformitatecu normele Schengen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO