• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.7699
  • Leu / USD4.6905
Business Internaţional

Datele economice internaţionale continuă să nu se încadreze în aşteptări, în timp ce estimările oferite de Wall Street sunt observate cu anxietate de investitori: Creşterea economică globală pare să îşi piardă din avânt

Datele economice internaţionale continuă să nu se încadreze în aşteptări, în timp ce estimările oferite de Wall Street sunt observate cu anxietate de investitori: Creşterea economică globală pare să îşi piardă din avânt

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

23.08.2021, 16:16 429

Cele mai recente date economice internaţionale nu reuşesc să se încadreze în aşteptările analiştilor, subliniind în acest fel anxietatea investitorilor conform căreia răspândirea variantei Delta va încetini ritmul de recuperare al economiei globale, notează Financial Times.

Mai mulţi indici economici din Statele Unite s-au încadrat cu mult sub prognozele lansate de Wall Street, sugerând că revenirea economică pare să îşi piardă din avânt.

Încrederea consumatorilor din SUA a căzut cu mult sub estimări în urmă cu două săptămâni, fiind urmată de o serie slabă de vânzări în retail şi un ritm încet de construcţie al noilor locuinţe. De altfel, activitatea din mediul de business, măsurată de Rezerva Federală (Fed – banca centrală americană) nu a reuşit să se încadreze în estimările instituţiei.

Recent, un raport al gigantului bancar Citi a arătat cum estimările pentru ţările din grupul G10 au căzut în teritorii negative. Mai mult, prognozele pentru China au continuat să se înrăutăţească, în ciuda numărului extrem de mic de infecţii cu coronavirus, în condiţiile în care vânzările segmentului de retail şi producţia industrială au scăzut peste aşteptări săptămâna trecută.

Rezultatele vin într-o perioadă în care Fed a semnalat că ar putea începe să oprească spre finalul anului programul de achiziţionare de bonduri, lansat în timpul crizei generate de Covid-19.

„Tonul investitorilor a trecut de la faza marcată de avântul redeschiderii economice, ajutoarele fiscale şi monetare la incertitudine politică, încetinirea activităţilor din China şi tensiuni de ordin geopolitic”, spune Mark Hackett, analist la Nationwide Investment Management.

Economia mondială continuă să reducă riscurile reprezentate de varianta Delta, cel puţin pentru moment

Sentimentele investitorilor au fost afectate de ultimele date şi rapoartele cu privire la întreruperea lanţurilor de aprovizionare, care au acompaniat reapariţia cazurilor de coronavirus în Statele Unite şi alte părţi ale lumii.

În SUA, economiştii şi-au reactualizat în scădere estimările pentru produsul intern brut (PIB) din 2021, de la plus 6,6% în iulie la 6,2% în august.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9464
Azi: 4.6905
Diferență: -0,3463
Ieri: 4.7068
Azi: 5.7699
Diferență: 0,4055
Ieri: 5.7466
Azi: 4.8974
Diferență: 0,5585
Ieri: 4.8702