Business Internaţional

Daune materiale majore provocate de uraganul Irma în Marea Caraibilor

Daune materiale majore provocate de uraganul Irma în...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

06.09.2017, 19:52 599

Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a avariat reţeaua electrică în insulele franceze Saint Martin şi Saint Barthelemy, mai multe zone fiind inundate, iar sediul autorităţilor regionale din Saint Martin a fost parţial distrus.

Câteva din "cele mai solide clădiri" de pe Insula Saint Martin au fost distruse, a declarat Gerard Collomb, ministrul francez de Interne.

Guvernul de la Paris a anunţat că momentan nu există informaţii privind posibile victime.

"Ne temem pentru un număr de compatrioţi care din păcate nu au vrut să ţină cont de măsurile de protecţie şi să meargă în locuri sigure (...) Suntem pregătiţi pentru ce-i mai rău", a declarat Annick Girardin, ministrul francez pentru Teritoriile de peste Mări.

Pagube majore s-au înregistrat şi pe porţiunea olandeză a Insulei Saint Martin, teritoriu cunoscut drept Sint Maarten. Aeroportul regiunii a fost închis, iar mai multe ambarcaţiuni ancorate în porturi au fost avariate ori distruse.

Uraganul Irma, de categoria 5, cea mai ridicată pe scara Saffir–Simpson, a produs rafale de vânt de până la 295 km/h.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat stare de urgenţă în Florida, Puerto Rico şi Insulele Virgine americane, iar autorităţile din Bahamas au decis să evacueze şase insule din sudul arhipelagului.

Meteorologii estimează că uraganul se va îndrepta spre nord şi ar putea afecta Puerto Rico, Cuba, Hispaniola şi sudul Floridei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO