Business Internaţional

De ce au acţiunile poloneze loc de creştere în continuare?

În pofida creşterilor, piaţa poloneză nu a devenit una scumpă. Este a treia cea mai ieftină piaţă în acest moment

În pofida creşterilor, piaţa poloneză nu a devenit una scumpă. Este a treia cea mai ieftină piaţă în acest moment

Autor: Catalina Apostoiu

31.08.2017, 00:00 183

Valoarea acţiunilor companiilor, ca de altfel şi condiţiile economice şi de politică monetară din Polonia rămân atractive, scrie Marketwatch. Partidul de guvernământ al ţării nu este prea apreciat în restul UE, însă acest lucru nu pare să pună încă presiune asupra performanţei pieţei bursiere.

„Deşi acţiunile poloneze avansează puternic, mai este încă loc de creştere“, spune Dustin Blodgett, de la Accuvest Global Advisors. În pofida creşterilor, piaţa poloneză nu a devenit una scumpă. Pentru Accuvest, aceasta este a treia cea mai ieftină piaţă în acest moment.

„Fundalul macro solid anunţă performanţe bune pentru activele poloneze şi susţine ratingurile de credit în pofida riscurilor de ordin politic“, arată Mai Doan, economist la Bank of America Merrill Lynch. Strategii de la Morgan Stanley au şi ei o perspectivă pozitivă cu privire la Polonia, deşi recomandă în primul rând obligaţiunile, şi nu acţiunile poloneze.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO