Business Internaţional

De ce au scăzut acţiunile Facebook în condiţiile în care compania a raportat o creştere a veniturilor de 56% în T2, iar profiturile s-au dublat

Facebook anticipează că ritmul anual de creştere va „încetini semnificativ” pe măsură ce „vom trece prin perioade de creşteri economice puternice”

Facebook anticipează că ritmul anual de creştere va „încetini semnificativ” pe măsură ce „vom trece prin perioade de creşteri economice puternice”

Autor: Eduard Ivanovici

29.07.2021, 15:55 615

Veniturile Facebook pentru T2/2021 au crescut cu 56% la 29,08 miliarde de dolari, în timp ce profitul net s-a dublat la 10,4 miliarde de dolari, depăşind astfel aşteptările analiştilor. Însă acţiunile au scăzut cu 3,8% în şedinţele after-hours de la New York, de vreme ce compania a anunţat că se aşteaptă ca ritmul de creştere al veniturilor să îşi piardă din avânt în a doua jumătate a anului, transmite Yahoo Finance.

Pentru Facebook, utilizatorii zilnici activi au ajuns, în medie, la 1,91 miliarde în iunie, în creştere cu 7% prin comparaţie cu aceeaşi lună de anul trecut. Mai mult, utilizatorii zilnici activi din cadrul tuturor aplicaţiilor deţinute de companie (Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger) au ajuns, în medie, la 2,76 miliarde în iunie, cu 12% peste nivelul din 2020.

Gigantul de social media a raportat profituri nete pe acţiune (earnings per share – EPS) de 3,61 dolari. În general, analiştii de pe Wall Street au prezis că veniturile din T2 vor atinge la 27,82 miliarde de dolari, iar profiturile nete per acţiune vor ajunge la 3,02 dolari.

Totuşi, Facebook crede că ritmul anual de creştere va „încetini semnificativ” în S2/2021 pe măsură ce „vom trece prin perioade de creşteri economice puternice”. De altfel, compania se aşteaptă la o nouă serie de „turbulenţe” în ceea ce priveşte divizia de advertising, notând aici actualizările efectuate de Apple pentru sistemul de operare iOS 14,5, care le va permite utilizatorilor să accepte sau nu monitorizarea reclamelor. Facebook a declarat că schimbările de securitate realizate de Apple vor exercita un impact mai mare asupra veniturilor din T3 prin comparaţie cu perioada aprilie-iunie.

Numărul de utilizatori lunari activi a rămas aproape neschimbat în Statele Unite şi Canada la 195 de milioane, la fel ca în ultimele două trimestre. Astfel, venitul mediu per utilizator a crescut cu 45%, de la 36,5 dolari în T2/2020 la 53 de dolari în cel mai recent trimestru. La nivel global, venitul mediu per utilizator a crescut anual cu 44% la 10,1 dolari.

Facebook, în căutare de creatori de conţinut. Platforma va investi un miliard de dolari către utilizatorii care îşi ating obiectivele de engagement

CEO-ul şi cofondatorul Mark Zuckerberg spune că videoclipurile reprezintă acum aproape jumătate din timpul petrecut pe Facebook.

Pe 30 iunie 2021, firma avea 63.404 angajaţi, în creştere cu 21% faţă de anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO