De ce China va deveni cea mai mare putere economică din lume: Investiţia de 120 de miliarde de dolari a guvernului chinez

21 apr 2018 Autor: Alex Ciutacu

China este unul dintre cei mai mari poluatori din lume, însă investiţiile statului în energie regenerabilă dovedesc că încearcă din greu să scape de acest statut, potrivit Quartz.

La nivel global, au fost investiţi peste 280 de miliarde de dolari în energie regenerabilă în 2017, din care doar China a investit 126,6 miliarde de dolari, pe locul doi fiind Statele Unite, cu 40,5 miliarde de dolari.

După China şi SUA, pe locul trei este Japonia, cu 13,4 miliarde de dolari, India – 10,9 miliarde de dolari, Germania – 10,4 miliarde de dolari, Australia – 8,5 miliarde de dolari, Marea Britanie – 7,6 miliarde de dolari, Brazilia – 6 miliarde de dolari, Mexic – 6 miliarde de dolari şi Suedia – 3,7 miliarde de dolari.

În trecut, americanii investeau mai mult în energie regenerabilă decât chinezii, dar această statistică s-a schimbat din 2009 până acum. În prezent, pentru fiecare dolar pe care îl cheltuie SUA, China cheltuie trei dolari.

Lucrurile ar putea deveni chiar mai defavorabile în viitor pentru americani, încât investiţiile acestora au scăzut cu 6% între 2016 şi 2017, în timpul primului an de mandat al lui Donald Trump. Între timp, investiţiile chineze în acest sector au crescut cu 30%.  

 

 

 
Cuvinte cheie:
china
, energie regenerabila
, miliarde
, crestere
, chinezi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide