Business Internaţional

De ce Crăciunul ar trebui să fie sărbătorit mereu în weekend

De ce Crăciunul ar trebui să fie sărbătorit mereu în...

Autor: Mădălina M.

06.01.2014, 11:54 824

Cea mai bună perioadă pentru sărbătorirea Crăciunul este weekendul, când vânzările cresc cu peste 5% faţă de celelalte zile ale săptămânii, potrivit analizei unui jurnalist de la Reuters, ca răspuns la opinia unui economist american, care consideră că cel mai bine ar fi ca sărbătoarea să pice mereu miercurea.

Potrivit calculelor din ultimii ani privind consumul de sărbători făcute de jurnalistul Ben Walsh, americanii au cheltuit  de Crăciun, în zilele de sâmbătă sau duminică, cu până la 84 de miliarde de dolari mai mult decât în anii când  sărbătoarea a picat într-o zi de marţi sau miercuri.

Sâmbăta este cea mai bună zi pentru a se sărbători Crăciunul, întrucât s-a observat cea mai mare creştere în vânzări, potrivit jurnalistului.

Economistul american Tyler Cowen susţine că sărbătoarea de Crăciun ar trebui să pice, dimpotrivă, într-o zi de miercuri, pentru a se evita întârzierile cauzate de supraaglomerea serviciilor de curierat. Aşa cum s-a întâmplat şi anul acesta, când Crăciunul a fost sărbătorit miercurea, oamenii au primit coletele marţi şi joi, fără întârzieri, spune Cowen.  De asemenea, străzile sunt mai goale câteva zile, pentru că oamenii părăsesc oraşele pentru a merge, spre exemplu, la munte în vacanţa de iarnă.

Cowen adaugă faptul că nu este convenabil ca sărbătorile naţionale să pice în zilele de weekend, acelea fiind deja libere de la stat.

 
 
 
 
 

  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO